6 daagse opleiding tot trainingsacteur.
CRKBO geregistreerde instelling, NRTO gecertificeerd.

 • Voorjaar, 14, 15, 20, 21, 27 en 28 juni 2023 (in principe vol, neem contact op)
 • Summerschool juli 19, 20, 21, 26, 27, 28 juli 2023 (in principe vol, neem contact op)
 • Summerschool augustus 8, 9, 10, 15, 16, 17 augustus 2023
 • Wisselende dagen 12, 13,  25, 26 oktober en 7 en 8 november 2023
 • Winterschool 28, 29, 30 december 2023 en 3, 4 en 5 januari 2024
 • Woensdagen en donderdagen 7, 8, 21. 22, feb. en 6, 7 maart 2024
 • Dinsdagen en woensdagen 14, 15, 28, 29 mei en 11, 12 juni 2024
 • Summerschool 31 juli, 1, 2, 7, 8, 9 augustus 2024
 • Wisselende dagen 5, 6, 15, 16, 27, 28 november 2024

  Onze opleiding bestaat uit 6 live lesdagen op locatie én mogelijkheid op stage. Deze extra-dagen noemen wij in tegenstelling tot sommige andere aanbieders geen lesdagen. Sta daarbij stil als je opleidingen met elkaar vergelijkt. 

  Bel gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek 0653136103 of neem contact op via het contactformulier. Je kunt direct inschrijven via het inschrijfformulier. Je kunt je STAP budget gebruiken voor deze training.

De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Professionele trainingsacteurs worden o.a. ingezet bij assessments, simulaties, agressiehantering en communicatie/gedragstrainingen bij steeds meer bedrijven en (overheids)instellingen.

Deze opleiding trainingsacteren is erop gericht om je het vak van trainingsacteur eigen te maken. Je leert hoe je jezelf kunt voorbereiden en hoe je je rol kan uitvragen om geloofwaardig spel neer te zetten.

Programma, trainingsacteren kan je leren. Aan bod komen o.a. verschillende inlevings- & dramatechnieken, diverse werkvormen, warming up, energizers en verschillende vormen van feedback geven. Jezelf presenteren aan publiek/deelnemers en kritische beroepssituaties. Ook de basis van trainingsacteren in agressietrainingen en assessments komen aan bod. Als je je hierin wilt specialiseren zijn er verdiepingstrainingen. Je leert ethische dilemma’s uitspelen en omgaan met weerstand. De meest voorkomende trainingsmodellen komen aan bod en je leert hoe je deze kennis kunt vertalen naar je rol als trainingsacteur. Je leert in de huid te kruipen van zeer uiteenlopende personen, je snel inleven in een rol en snel schakelen. Als trainingsacteur moet je kunnen afstemmen, nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen. We zullen tijdens deze lessen vooral heel veel oefenen met cases uit de praktijk. De theorie kan je dan thuis nog eens nalezen. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO werk- en denkniveau. Bij diverse lessen worden naast de vaste trainer externe trainingsacteurs/trainers ingezet. Aan het eind van deze opleiding heb je een stevige basis om te gaan werken als trainingsacteur. Je beheerst de basismodellen die noodzakelijk zijn voor het werken in een rollenspel en je kunt op gepaste wijze feedback geven. Externe trainers/trainingsacteurs vullen de opleiding aan.

De opleiding geeft je een stevige basis om zelfstandig aan de slag te gaan als trainingsacteur. Het is géén cursus acteren. We besteden hier aandacht aan op een manier die past bij trainingsacteren. Hoe kan je inleven en snel ’transformeren’ en de gewenste rol neerzetten; toegepast spel.

We plannen regelmatig een winter en summerschool, deze hebben hetzelfde programma als de opleiding.

Na goed doorlopen van de opleiding ontvang je het erkend certificaat trainingsacteur, dat zeer gewaardeerd wordt. Je kunt na afloop ook een examen aanvragen waarbij je je diploma kunt behalen. Na afloop van de opleiding kan je lid worden van DeTrainingsacteurs.nl. Een platform waar trainingsacteurs en opdrachtgevers elkaar ontmoeten. Als lid van www.detrainingsacteurs.nl kan je elk jaar gratis naar een opfris-dag. DeTrainingsacteurs.nl heeft geen winstoogmerk. Het is er enkel ter bevordering van ‘onze’ trainingsacteurs. Kosten voor het eerste jaar zijn €195,- incl plaatsing op de website waar enkel door Hebbes Academy geschoolde trainingsacteurs zich kunnen profileren. Vervolgjaren kosten €95,- per jaar. Prijzen zijn ex. btw.

Wij bieden diverse stage-adressen. Je kunt zelf contact opnemen. De stage is niet verplicht.

Deze opleiding wordt ondersteund door de NVvT (Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs)

Doelgroep

De opleiding staat open voor iedereen. Je hoeft géén geschoold acteur te zijn. De markt ziet tegenwoordig juist de meerwaarde van trainingsacteurs uit het werkveld en bedrijfsleven. Je werkt bijv. in het onderwijs, in de zorg of bent coach, hr medewerker of een andere professional. Het is een pré als je affiniteit hebt met spel en improvisatie. Je wilt trainingsacteur worden of trainingsacteren toepassen in je eigen praktijk. Ook als je trainer bent en meer uit je trainingsacteurs wilt halen is het zeer waardevol. Een plek in de opleiding tot trainingsacteur is een belangrijke kans. We willen graag dat je een juiste en weloverwogen keus maakt. Trainingsacteren kan je leren. Het is van belang dat deze opleiding bij je past en aansluit bij wat jij zoekt. Er komt in deze opleiding veel aan bod.

Aanmelden
De opleidingen zitten soms snel vol. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst van betaling. Bel gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek 0653136103 of neem contact op via het contactformulier. Je kunt direct inschrijven via het inschrijfformulier.

Kosten
€2180,- ex. BTW Vrijgesteld van btw voor particulieren. Neem contact met ons op als je hier gebruik van wilt maken.

Je krijgt hiervoor 6 trainingsdagen die naast de vaste trainer worden aangevuld met externe trainers en trainingsacteurs. Onze stage-dagen noemen wij in tegenstelling tot sommige andere aanbieders geen lesdagen. Deze stage is vrijblijvend.

Koffie, thee, lunch, trainingslocatie en het lesmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.
Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen van min. 6 tot max. 8 á 10 deelnemers.

Duur
6 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Plus stagedagen en/of dagdelen. Thuisstudie: ca. 4 uur

Locatie in Brabant
Alle trainingen voor trainingsacteurs vinden plaats bij Dommeldaal.nl Gemonde (gemeente Sint-Michielsgestel) op 10 km vanaf Den Bosch. Mocht je afhankelijk zijn van het OV en geen mogelijkheid hebben om op onze locatie te komen, neem dan gerust contact met ons op. Wellicht kunnen wij (tegen kleine vergoeding) vervoer vanaf het station organiseren.

Bij in-company trainingen werken we vaak op locatie van de opdrachtgever.

Leestips

“Trainingsacteren, een vak om van te leren” Leuk boekje over het vak, fijn om vooraf te lezen.

Geen verpliching, wel een aanrader om te lezen na of tijdens de opleiding:

“TOOLBOX VOOR TRAININGSACTEURS” €33,- 
(informatief en werkvormen, dé gereedschapskist voor de trainingsacteur) 
“DYNAMISCH TRAINEN” €16,-
(compacte waaier met communicatiemodellen en oefeningen)

Afwezig
Bij afwezigheid is het niet mogelijk je les in te halen in een andere groep. Dit vanwege de zorgvuldige samenstelling, aantal deelnemers en veiligheid in de groep. We gaan zorgen voor de mogelijkheid van een online verbinding zodat je ook als je ziek of verkouden bent de training online kunt volgen.

Trainer
De lessen worden voornamelijk gegeven door Arianda Schepens trainingsacteur sinds 1998. Een specialist op dit vakgebied en nog steeds in de praktijk werkzaam als trainingsacteur en gecertificeerd CRKBO docent.

Gastdocenten
Trainers en trainingsacteurs zullen de lessen aanvullen.

Vragen
Voor vragen kan je terecht bij Arianda Schepens per mail via het contactformulier of bellen  06 53 136 103

 Je kunt direct inschrijven via het inschrijfformulier.

Bedankt voor je bericht!
Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.
Mocht dat niet het geval zijn kan je er vanuit gaan dat er iets mis is gegaan.
Een telefoontje sms of app kan natuurlijk ook.

Groet, Hebbes Academy