Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3

Screentest/casting training

Tijdens een auditie moet je direct je allerbeste indruk achterlaten, deze kun je immers niet overdoen.

Een casting is een waardevolle kans om het beste van jezelf te laten zien. 

Bereid je daarom goed voor! Als je wilt kunnen wij je daarbij helpen. We hebben 20 jaar ervaring aan beide kanten van de camera. We weten hoe het voelt voor de acteur om daar te staan en we staan de laatste jaren vooral aan de andere kant, als castingdirector achter de camera.

Afbeelding 4

Arianda Schepens begon ooit met het geven van casting-trainingen toen ze merkte dat veel beginnende acteurs onvoorbereid voor haar camera stonden. Ze neemt castings af voor commercials, tv, film en bedrijfsfilms. Voor veel mensen was het nieuw waardoor ze direct een achterstand hadden, ze werden onzeker omdat soms extra uitleg nodig was. Ook al vond ze het zelf helemaal niet erg om het nog een keer uit te leggen of over te doen, voor een auditant was het niet prettig. Daarom begon ze in 2006 met het geven van les in het voorbereiden van een screentest. Arianda heeft inmiddels 20 jaar ervaring als castingdirector en weet daardoor als geen ander wat de opdrachtgever (haar klant: de regisseur, producent of reclamebureau) wil zien. Ooit is ze begonnen als actrice en kent dus ook de andere kant, ze weet hoe het is om je in 10 minuten te moeten bewijzen en ook om afgewezen te worden. Je hebt vaak maar 10 minuten om indruk te maken, je wilt opvallen (op een positieve manier) en de rol krijgen. Wat kan je dus het best doen of juist laten. Opdrachtgevers benaderen Arianda om de juiste persoon bij een rol te zoeken, daarom weet zij precies hoe je er voor kunt zorgen om de rol ook daadwerkelijk binnen te halen.
Het nieuwe en onbekende van een casting kan je in de weg staan de juiste indruk achter te laten, waardoor je misschien niet helemaal goed uit de verf komt.
We gaan kijken naar jouw sterke en zwakke kanten en leren je wat je juist wel of wat je beter niet kunt laten zien tijdens een casting.

Wat kun je verwachten van deze training?
Belangrijk is dat je weet wat je kunt verwachten als je naar een casting gaat.
Wat verwachten zij van jou en wat mag jij van van de castingdirector verwachten?
Het is een kijkje in de keuken van de castingdirector, waar letten zij op, hoe komt hun keuze tot stand, wat heb je eventueel niet goed gedaan indien je wordt afgewezen en hoe kun je dit een volgende keer voorkomen?
Alle ins en outs van een casting worden onder de loep genomen.

Doelgroep
Ieder die meer wil weten over het doen van een casting en voor diegene die zich specifiek wil voorbereiden op een casting voor een rol, dat kan met veel of weinig tekst zijn of zelfs enkel met mimiek en gezichtsuitdrukkingen. Wel altijd voor een rol als acteur of edelfigurant. Wij zijn geen modelscout en enkel gespecialiseerd in castings voor rollen, niet voor modellen.
Je wilt goed beslagen ten ijs komen, dat kan zijn omdat je voor de allereerste keer voor een casting bent uitgenodigd. Je wil weten wat je te wachten staat, wat je wel of juist beter niet kunt zeggen/doen.
Of je weet al hoe het er aan toe gaat bij een screentest maar je wilt je jezelf extra profileren. Je kunt één op één met de castingdirector de scène voorbereiden en oefenen.
Ga goed voorbereid naar een casting, laat je niet verrassen en neem je kans serieus door het goed voor te bereiden.

Wanneer
Op aanvraag

Kosten
Privé-les per uur: €95,- inclusief BTW

Locatie
Trainingslocatie is een authentieke boerderij 10 km van Den Bosch

Docent
De lessen worden gegeven door Arianda Schepens
Castingdirector sinds 1998, ze castte voor tv, film, commercial en theater o.a. voor Disney, New Kids, Miele, Tros-vermist, SBS, Herman van veen, Discovery Channel, NCRV, Rabobank, de Nederlandse Staatsloterij en vele anderen.
Kijk voor het volledige overzicht Castingdirector Arianda Schepens
Daarnaast speelde ze rollen met o.a. Herman van Veen, Tim Douwsma en André Hazes jr.

Vragen

Voor vragen kan je terecht bij Arianda Schepens per mail via het contactformulier

Of bel voor vrijblijvend advies met 06 53 136 103

Afbeelding 5