Zoeken

Ella Veldman

Ik werk fulltime als trainingsacteur en ben vooral een speelse vrouw met een voorliefde voor wat de mens beweegt. En daarin beweeg ik mee.

In mijn vak als trainingsacteur komen al mijn talenten en interesses samen: persoonlijke ontwikkeling, anderen helpen te groeien, toneelspelen en improvisatie. Ik train professionals, studenten en particulieren om zich verbaal en non-verbaal helder en moedig uit te drukken. Het maakt communiceren eenvoudiger en effectiever voor ze.

In 1959 werd ik geboren in ’t Veld, een dorpje in de kop van Noord-Holland. Als oudste van een boerengezin met zeven kinderen, leerde ik al op jonge leeftijd te observeren en te bemiddelen. Ik bouwde een fascinatie op voor de verschillende karakters, emoties en het gedrag van mensen. Ook voor dat van mezelf. Vragen zoals ‘wie ben ik’ en ‘waarom ben ik hier’ vormden vanaf dat moment een rode draad door mijn leven.

In mijn eigen manege werkte ik twintig jaar intensief met kinderen, jong volwassenen en paarden. Daar kon ik de relatie tussen karakter, emoties en gedrag nog verder onderzoeken. In die tijd deed ik aan amateurtoneel. 

Via via kwam ik bij het beroepstheater terecht. Acteren ervoer ik als een ontdekkingsreis in mezelf. Met behulp van theatrale expressievormen bracht ik datgene wat zich binnenin mij afspeelde, naar buiten. Voor inzicht en uitzicht.

 

Zo’n 20 jaar geleden was voor mij de stap van actrice naar trainingsactrice een logisch vervolg. Het gaat bij dat vak namelijk niet over mij als acteur, maar over “hoe zet ik datgene wat ik vanuit mijn vakgebied vrij makkelijk doe (het neerzetten van gedrag) in, ten dienste van het leerproces van de ander ?”. En dat vind ik elke dag weer fascinerend.

Als ’levend oefenmateriaal’ tijdens trainingen zet ik mijn talenten in om anderen te ondersteunen bij uitdagingen binnen hun vakgebied. Door mijn sterk ontwikkelde intuïtie voel ik snel en goed aan wat er bij de ander onder de oppervlakte speelt. Ik doorzie behoeftes en valkuilen waar die ander zich vaak (nog) niet van bewust is. Tijdens het rollenspel maak ik dit inzichtelijk waardoor oplossingen voor lastige situaties zich bijna als vanzelf voor de deelnemer aandienen.

 

Bedankt voor je bericht!
Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.
Mocht dat niet het geval zijn kan je er vanuit gaan dat er iets mis is gegaan.
Een telefoontje sms of app kan natuurlijk ook.

Groet, Hebbes Academy