Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3

Training Professioneel Presenteren met Storytelling

Vergroot de impact van jouw persoonlijke, unieke verhaal met de trainers/theatermakers van Hebbes Academy.


Wat is Presenteren met Storytelling?
Speechen zoals Obama. Het gaat om de manier waarop je het brengt (presenteren) en het gaat over wát je zegt (storytelling). Vertel niet wát je doet, maar WAAROM. In deze training komt dat samen.

Verhalen blijven hangen. Verkooppraatjes niet!


Afbeelding 4

Waarom zit je aandachtig te luisteren naar de een en val je bijna in slaap bij de ander? Wil jij ook leren om boeiend te presenteren? Gebruik dan de technieken van de Hebbes Academy. Presenteren vanuit je eigen kracht, zodat je je vrij voelt en jezelf kunt zijn, ook voor groepen of de camera.

Ook geschikt in combinatie met de inspirerende theatervoorstelling 
TO BE WHAT YOU WANT TO BE 


"Hoe meer we voelen bij een verhaal, hoe groter de kans dat we het onthouden."

Waarom Storytelling? 
Storytelling is het toepassen van verhalen om een doel te bereiken en betrokkenheid te creëren. Verhalen zijn een ideale manier om contact te maken, mensen te raken of helderheid te bieden, fans te krijgen of de saamhorigheid te vergroten. Verhalen verbinden, maken concreet, zijn gemakkelijk te delen en te onthouden.

Je klanten of publiek écht boeien met je verhaal? 
Dat lukt niet met cijfers of rationele argumenten. De meeste organisaties werken in een omgeving vol concurrenten. Die allemaal min-of-meer hetzelfde product of dienst leveren. Auto’s, jaarrekeningen, keukens, noem maar op. Het wat, dus. Als jij je publiek echt wilt raken moet je gaan vertellen hoe en waarom jij dat doet. 

Waarom een inspirerend verhaal belangrijk is?
Stel je eens voor. Begin jaren 50 van de vorige eeuw. Door de inpoldering van de Zuiderzee is nieuw land ontstaan. Jij besluit dat jouw toekomst ook daar ligt. Je leent wat geld van bekenden, huurt een solex en gaat zo van bedrijf naar bedrijf om je product aan te bieden. Allemaal pioniers. Bijna 70 jaar later vertellen de medewerkers-van-nu nog steeds dat pionieren in hun dna zit. Mooi verhaal hè. Wat is het jouwe?

Praktisch toepasbaar
Jij kunt ook een bijzonder verhaal vertellen en dat inzetten voor je eigen marketing en sales. Ieder verhaal is uniek. Zoek ook jouw eigen unieke verhaal, laat je inspireren en maak het verschil. 
Denk even na over hoe onderscheidend jouw product of werkwijze is. Ben jij echt zoveel unieker of deskundiger dan je concurrenten? Met Storytelling maak je op basis van de specifieke kenmerken van jouw business een verhaal dat verschil maakt. Een goed verhaal versterkt niet alleen de relatie met je klanten of publiek. Het versterkt ook de teamspirit binnen je eigen organisatie. Een gedeeld verhaal verbindt, verdiept de samenwerking en geeft sturing aan de inspanningen van je teams. Dat was al zo bij het ontstaan van de mensheid en dat werkt nog steeds.

Afbeelding 5
Afbeelding 6


Doelgroep
Professionals die zichzelf, hun product of organisatie presenteren en daar meer uit willen halen. Jezelf stevig en authentiek presenteren is het halve werk, een goed verhaal is de andere helft. Je komt dan 'binnen' bij je luisteraar op emotioneel niveau.

Een gedeeld verhaal verbindt, verdiept de samenwerking en geeft sturing aan de inspanningen van je teams. Dat was al zo bij het ontstaan van de mensheid en dat werkt nog steeds.

Wat gaan we doen
We werken aan de kracht van jouw verhaal én de impact die jij hebt als presentator. Op basis van de ingrediënten van jouw organisatie of product bouwen we een verhaal dat raakt. Ook kijken we naar hoe jij dat doet. Krijg jij tips jezelf nog krachtiger te presenteren. Het is altijd maatwerk. Waar heeft jouw team behoefte aan? Hoe wil je het gaan 
inzetten en toepassen? Dit zullen wij meenemen in het trainingsprogramma. 

Afbeelding 7

Aan bod komt
Hoe bouw je een sterk verhaal dat blijft hangen.
Je lichaam als instrument (stem, houding, kleding, beweging)
Interactie met je publiek
Improviseren
Houvast voor succesvol presenteren

Locatie
We komen naar jullie toe. Op jullie bedrijf of bij een externe locatie. We hebben ook een eigen trainingsplek: Hebbes Academy Gemonde (gemeente Sint-Michielsgestel)
Het is een authentieke boerderij 10 km vanaf Den Bosch in Gemonde 

Vragen of een offerte op maat
Hiervoor kan je terecht bij Arianda Schepens per mail via het contactformulier of bellen met 06 53 136 103