Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3

Het coronavirus heeft onze planning flink in de was geschopt. Er waren tijdelijk geen trainingen, workshops, opleidingen of theatervoorstellingen. Niet dat we niets gedaan hebben! We hebben nieuwe online mogelijkheden uitgeprobeerd, wat inmiddels een vast onderdeel van het trainingsprogramma is. Daarnaast hebben we ook de ruimte aangepast; er zijn plexiglas schermen geplaatst en er is een luchtafzuigsysteem aangelegd. (Geen recirculatie) Wij zijn meer dan klaar voor de toekomst.

Afbeelding 4


We zijn erg zorgvuldig en nemen alle voorzorgsmaatregelen ivm het corona-virus in acht.
Waar nodig plaatsen we plexiglas schermen en zorgen voor desinfecterende handgel.
Als het mooi weer is kunnen we ook naar buiten en genieten van ons vernieuwde terras met voldoende ruimte.
Mocht je verkouden zijn en de les daardoor niet kunnen volgen, zorgen we voor een live-stream zodat je ook op afstand de training kunt bijwonen.

Bij ziekteverschijnselen opkomend na inschrijving en voor start van de training geldt een coulance-regeling: de deelnemer meldt zich dan af voor de training en houdt een training tegoed voor 6 maanden.

Protocol met betrekking tot corona

Algemeen

De anderhalve meter maatschappij is een feit. Dit protocol biedt duidelijkheid aan medewerkers, opdrachtgevers, deelnemers aan trainingen, klanten bij onze overige diensten, over veilig live werken tijdens deze crisis. Het protocol gaat uit van de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM. Als er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, wijzigt dit protocol. Het dient als handvat voor de veilige uitvoering van ons werk. Soms kan er aanleiding zijn om, gemotiveerd, af te wijken van dit protocol als de situatie erom vraagt. Neem hierbij geen overbodige risico’s. Als dit protocol wordt nageleefd is de kans op besmetting nagenoeg nihil.

Wat hieronder staat geldt voor al onze vormen van live dienstverlening.

Trainingen

- We werken met groepsgroottes van maximaal 8/10 personen met 1/2 trainers.
- De docenten nemen de algemene hygiëne- voorschriften in acht (regelmatig handen wassen, in de binnenkant van de elleboog hoesten/niezen, en papieren zakdoekjes gebruiken).
- De docenten zullen u geen hand geven en we vragen u hetzelfde te doen bij de overige deelnemers.
- De lunch is per stuk verpakt, en/of deze wordt u aangereikt. 

Eisen aan locatie

- Er staan reinigingsdoekjes klaar en alcohol om je handen te ontsmetten; iedere keer als u de zaal binnenkomt en verlaat moet u deze gebruiken.
- Toiletten worden meerdere keren per dag gereinigd.
- Er worden papieren hand-outs uitgereikt
- Er is veel aandacht voor een goed binnenklimaat. Er is continue luchtafzuiging aanwezig.

Verdere algemene gedragsregels

U blijft thuis:
- als u milde verkoudheidsklachten heeft zoals hoesten, keelpijn of koorts.
- als uzelf of een gezinslid koorts heeft.
- tot u of uw gezinslid minimaal 24 uur klachtenvrij bent c.q. is.
- neem contact met ons op als dit het geval is.

U licht ons in over eventuele fysieke klachten of een eerder contact met iemand die besmet is of was. Wij zoeken met u dan naar een alternatieve oplossing, bijvoorbeeld online.

Let wel: een cursist kan naar huis gestuurd worden wanneer zij/hij in strijd met de nieuwe regels tóch ziek (verkouden, hoesten etc.) blijkt en daarmee collega deelnemers in gevaar brengt. U betaalt dan wel volledig.

Regels RIVM blijven onverkort gelden

Verder gelden natuurlijk dezelfde regels als de RIVM voorschrijft, zie RIVM. Kort samengevat:
- Houd minimaal 1,5 m afstand van andere mensen.
- Geef andere mensen geen hand.
- Was regelmatig uw handen en/of maak gebruik van desinfecterende handgel. Was uw handen minimaal 6x per dag volgens de instructie. In ieder geval voor het eten, na toiletbezoek, na het reizen met het openbaar vervoer, na het schoonmaken.
- Als u incidenteel niest of hoest, doe dat dan in uw elleboogholte.
- Als u uw neus snuit, gebruik dan papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg.

FAQ:

Ik heb me ingeschreven voor een training of opleiding en ik mag vanwege mijn werk of vanwege een persoonlijke risicofactor niet naar evenementen en bijeenkomsten toe.
Bij Hebbes Acaemy zorgen we in dit geval voor dat je je training of opleiding kosteloos kan verplaatsen naar een later moment. Neem hiervoor – minimaal 2 weken voor aanvang – telefonisch contact op om een nieuwe datum in te plannen.

Ik heb me ingeschreven voor een training, maar voel me niet lekker. Wat nu?
Het is belangrijk hierin de adviezen van de overheid te volgen. Kom dan niet naar de training of opleiding om eventuele verdere verspreiding van het virus te voorkomen, en zorg goed voor jezelf. Informeer ons telefonisch van je afwezigheid. Je mag de training of opleiding kosteloos verplaatsen.

Kan de training ook op afstand worden gevolgd?
Als de training doorgaat en klassikaal wordt gegeven, dan is het ook mogelijk om deze online te volgen. In dat geval doet de deelnemer via Zoom mee met de training. De andere deelnemers zijn wel op locatie. Als er gegronde bezwaren zijn om de training vanwege het coronavirus niet klassikaal te volgen, dan kun je contact opnemen met ons. Wij kijken dan samen met jou naar een passende oplossing.

Gaan de trainingen en opleidingen door?
Schrijf je gerust in voor een training, opleiding of cursus in het volgende jaar. Als het minimum aantal deelnemers bereikt is, gaat deze door. Mochten de richtlijn van het RIVM voorschrijven dat dit niet klassikaal kan, dan wordt het een online training, mits ook dit niet mogelijk is kan je kosteloos op een ander moment deelnemen.

Ik wil me inschrijven voor een training of opleiding, maar vind dit vanwege het coronavirus nogal een groot risico.
Uiteraard hebben we hier begrip voor. Wanneer je je hebt ingeschreven voor een opleiding of training en deze kan door de omstandigheden van het coronavirus niet doorgaan, dan mag je deze te allen tijde kosteloos verplaatsen naar een ander moment.
Een andere mogelijkheid is het nemen van een optie. Op die manier verzeker je jezelf van een plek bij de opleiding of training (zodra deze bijna vol zit krijg je een bericht en kan je kiezen voor definitieve inschrijving).

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Het dragen van een mondkapje tijdens de klassikale training is niet verplicht. De trainingsruimte is zo ingericht dat er 1,5e meter afstand gehouden kan worden en/of plexiglas schermen zijn opgesteld. Tijdens het verplaatsen in openbare ruimtes met een doorstroomfunctie (ontvangstruimte, gangen, toilet) is het wel verplicht om een mondkapje te dragen.