Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3

Professionele opleiding tot trainingsacteur
CRKBO gecertificeerd docent- 4, 5, 18, 19 sept. 2 en 3 okt. 2019 (vol)

- 30, 31 okt. 13, 14, 27 en 28 nov. 2019 
  (vol onder voorbehoud, neem contact op)

- 22, 23 januari, 5, 6, 19 en 20 februari 2020

- 18, 19 maart, 1, 2, 15 en 16 april 2020

- Summerschool: 22, 23, 24, 29, 30 en 31 juli 2020

Afbeelding 4

Inhoud
Deze opleiding trainingsacteren is erop gericht om je het vak van trainingsacteur eigen te maken. De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Professionele trainingsacteurs worden o.a. ingezet bij assessments, kickoff bijeenkomsten, rollenspelen, simulaties en bij communicatie/gedragstrainingen. Je leert hoe je jezelf kunt voorbereiden op een manier zoals dat van een trainingsacteur in de praktijk wordt verwacht. Hoe je op een gemakkelijke manier je rol kan uitvragen om geloofwaardig spel neer te zetten. Als trainingsacteur moet je kunnen afstemmen, nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen.

Programma
Aan bod komen o.a. verschillende inlevings- & dramatechnieken, werkvormen, agressiehantering, warming up & energizers, verschillende vormen van feedback geven, jezelf presenteren aan publiek/deelnemers en kritische beroepssituaties. Je leert ethische dilemma’s uitspelen en omgaan met weerstand. De meest voorkomende trainingsmodellen komen aan bod en je leert hoe je deze kennis kunt vertalen naar je rol als trainingsacteur. Je leert in de huid te kruipen van zeer uiteenlopende personen. We zullen tijdens deze lessen vooral heel veel oefenen met cases uit de praktijk. De theorie kan je dan thuis nog eens nalezen. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO werk- en denkniveau. Bij diverse lessen worden naast de vaste trainer externe trainingsacteurs/trainers ingezet. Aan het eind van deze opleiding heb je een stevige basis om te gaan werken als trainingsacteur. Je beheerst de basismodellen die noodzakelijk zijn voor het werken in een rollenspel en je kunt op gepaste wijze feedback geven.

Het is géén cursus acteren. We besteden hier aandacht aan op een manier die past bij trainingsacteren. Hoe kan je inleven en snel 'transformeren' en de gewenste rol neerzetten; toegepast spel.

Na afloop ontvang je het certificaat trainingsacteur, dat zeer gewaardeerd wordt. Daarnaast kan je na afloop van de opleiding lid worden van DeTrainingsacteurs.nl. Een platform waar trainingsacteurs en opdrachtgevers elkaar ontmoeten. Voor €95,- per jaar ex. btw krijg je elk jaar een opfris-dag en gratis plaatsing op de website www.detrainingsacteurs.nl waar enkel door Hebbes Academy geschoolde trainingsacteurs zich kunnen profileren.

Wij bieden diverse stage-adressen.

Afbeelding 5

Doelgroep
De opleiding staat open voor iedereen. Het is wel belangrijk dat je affiniteit hebt met spel, improvisatie en een groot inlevingsvermogen hebt. Je bent bijv. docent, coach, psycholoog, hr medewerker, werkt in de zorg, bent trainer, acteur of een andere professional.
Een plek in de opleiding tot trainingsacteur is een waardevolle kans. We willen graag dat je een juiste en weloverwogen keus maakt. Het is belangrijk dat deze opleiding bij je past en aansluit bij wat jij zoekt. Er komt in deze opleiding zeer veel aan bod en het tempo ligt hoog. Bel gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek 06 53 136 103

Aanmelden
De opleidingen zitten soms snel vol. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst van betaling.
Om je in te schrijven ga je naar het contactformulier

Kosten
Kosten zijn €1745,- ex. BTW

Koffie, thee, lunch, trainingslocatie en het lesmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen, min. 6 tot max. 10 deelnemers.
In overleg is gespreid betalen mogelijk, hiervoor brengen wij 5% van de totale opleidingskosten in rekening.

Hebbes Academy is een particulier opleidingsinstituut. Hierdoor valt het niet onder de reguliere onderwijsinstellingen waarvoor studiefinanciering kan worden verkregen. De scholingsuitgaven zijn daarentegen wel aftrekbaar voor de belasting aangifte. Voor meer informatie; vraag de belastingdienst of je boekhouder.

Afbeelding 6

Duur
6 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur
Thuisstudie: ca. 8 uur

Locatie in Brabant
Hebbes Academy Gemonde (gemeente Sint-Michielsgestel)
Trainingslocatie is een authentieke boerderij 10 km vanaf Den Bosch in Gemonde 

Vanaf station Boxtel in 20 minuten met de bus naar onze trainingslocatie.
Als je met de auto komt is er voldoende gratis parkeergelegenheid. Routebeschrijving hier

Leestips

"TOOLBOX VOOR TRAININGSACTEURS" €33,- 
(informatief en werkvormen, dé gereedschapskist voor de trainingsacteur) 
"DYNAMISCH TRAINEN" €16,-
(compacte waaier met communicatiemodellen en oefeningen)
Beide kan je online bestellen, of tijdens de training bij de Hebbes Academy.

Bij afwezigheid is het niet mogelijk je les in te halen in een andere groep. Dit vanwege de zorgvuldige samenstelling, aantal deelnemers en veiligheid in de groep.

Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9

Trainer
De lessen worden voornamelijk gegeven door Arianda Schepens trainingsacteur sinds 1998. Een specialist op dit vakgebied en nog steeds in de praktijk werkzaam als trainingsacteur.
Ze is gecertificeerd CRKBO docent.
Gastdocenten; trainers en trainingsacteurs zullen de lessen aanvullen. 

Vragen
Voor vragen kan je terecht bij Arianda Schepens per mail via het contactformulier of bellen  06 53 136 103