Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3

Professionele opleiding tot trainingsacteur. CRKBO en NVvT erkende beroepsopleiding.


- Summerschool 26, 27, 28 juli en 2, 3 en 4 augustus 2022 (bijna vol, neem contact op)

- Woensdagen en donderdagen 9, 10, 23, 24 november en 7 en 8 december 2022

- Woensdagen en donderdagen 1, 2, 15, 16, 29, 30 maart 2023

Onze opleiding bestaat uit 6 lesdagen én mogelijkheid op stage. Deze stage-dagen noemen wij in tegenstelling tot sommige andere aanbieders geen lesdagen. Sta daar bij stil als je opleidingen met elkaar vergelijkt. 

Bel gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek 0653136103 of neem contact op via het contactformulier

Afbeelding 4

De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Professionele trainingsacteurs worden o.a. ingezet bij assessments, simulaties, agressiehantering en communicatie/gedragstrainingen bij steeds meer bedrijven en (overheids)instellingen.

Deze opleiding trainingsacteren is erop gericht om je het vak van trainingsacteur eigen te maken. Je leert hoe je jezelf kunt voorbereiden en hoe je je rol kan uitvragen om geloofwaardig spel neer te zetten.

Programma, trainingsacteren kan je leren.

Aan bod komen o.a. verschillende inlevings- & dramatechnieken, diverse werkvormen, agressiehantering, warming up & energizers en verschillende vormen van feedback geven. Jezelf presenteren aan publiek/deelnemers en kritische beroepssituaties. Ook de basis van trainingsacteren in agressietrainingen en assessments komen aan bod. Als je je hierin wilt specialiseren zijn er verdiepingstrainingen. Je leert ethische dilemma’s uitspelen en omgaan met weerstand. De meest voorkomende trainingsmodellen komen aan bod en je leert hoe je deze kennis kunt vertalen naar je rol als trainingsacteur. Je leert in de huid te kruipen van zeer uiteenlopende personen, je snel inleven in een rol en snel schakelen. Als trainingsacteur moet je kunnen afstemmen, nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen. We zullen tijdens deze lessen vooral heel veel oefenen met cases uit de praktijk. De theorie kan je dan thuis nog eens nalezen. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO werk- en denkniveau. Bij diverse lessen worden naast de vaste trainer externe trainingsacteurs/trainers ingezet. Aan het eind van deze opleiding heb je een stevige basis om te gaan werken als trainingsacteur. Je beheerst de basismodellen die noodzakelijk zijn voor het werken in een rollenspel en je kunt op gepaste wijze feedback geven.

De opleiding geeft je een stevige basis om zelfstandig aan de slag te gaan als trainingsacteur.

Het is géén cursus acteren. We besteden hier aandacht aan op een manier die past bij trainingsacteren. Hoe kan je inleven en snel 'transformeren' en de gewenste rol neerzetten; toegepast spel.

De summerschool heeft hetzelfde programma als de opleiding.

Na afloop ontvang je het erkend certificaat trainingsacteur, dat zeer gewaardeerd wordt. Daarnaast kan je na afloop van de opleiding lid worden van DeTrainingsacteurs.nl. Een platform waar trainingsacteurs en opdrachtgevers elkaar ontmoeten. Voor €95,- per jaar ex. btw krijg je plaatsing op de website www.detrainingsacteurs.nl waar enkel door Hebbes Academy geschoolde trainingsacteurs zich kunnen profileren. Als lid van www.detrainingsacteurs.nl kan je elk jaar gratis naar een opfris-dag.

Wij bieden diverse stage-mogelijkheden. Dit is niet verplicht. 1, 2 of meerdere dagen zijn mogelijk.

Deze opleiding wordt ondersteund door de NVvT Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs

Afbeelding 5

Doelgroep

De opleiding staat open voor iedereen. Je hoeft géén geschoold acteur te zijn. De markt ziet tegenwoordig juist de meerwaarde van trainingsacteurs uit het werkveld en bedrijfsleven. Je werkt bijv. in het onderwijs, in de zorg of bent coach, hr medewerker of een andere professional. Het is een pré als je affiniteit hebt met spel en improvisatie. Je wilt trainingsacteur worden of trainingsacteren toepassen in je eigen praktijk. Ook als je trainer bent en meer uit je trainingsacteurs wilt halen is het zeer waardevol. Een plek in de opleiding tot trainingsacteur is een waardevolle kans. We willen graag dat je een juiste en weloverwogen keus maakt. Trainingsacteren kan je leren. Het is belangrijk dat deze opleiding bij je past en aansluit bij wat jij zoekt. Er komt in deze opleiding veel aan bod.

Aanmelden
De opleidingen zitten soms snel vol. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst van betaling.
Om je in te schrijven ga je naar het contactformulier

Kosten
Kosten zijn €1745,- ex. BTW (€2111,45 incl. btw.)

Je krijgt hiervoor 6 trainingsdagen die naast de vaste trainer worden aangevuld met externe trainers en trainingsacteurs. Onze stage-dagen noemen wij in tegenstelling tot andere aanbieders niet als lesdagen. Deze stage is vrijblijvend, 1, 2 of meerdere dagje zijn mogelijk.

Koffie, thee, lunch, trainingslocatie en het lesmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.
Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen van min. 6 tot max. 8 á 10 deelnemers.

Afbeelding 6

Duur
6 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Plus stagedagen en/of dagdelen. Thuisstudie: ca. 8 uur

Locatie in Brabant
Alle trainingen voor trainingsacteurs vinden plaats bij Hebbes Academy Gemonde (gemeente Sint-Michielsgestel)
Trainingslocatie is een authentieke boerderij 10 km vanaf Den Bosch in Gemonde 
Mocht je afhankelijk zijn van het ov en geen mogelijkheid hebben om op onze locatie te komen, neem dan gerust contact met ons op. Wellicht kunnen wij (tegen kleine vergoeding) vervoer vanaf het station regelen.

Routebeschrijving hier
Bij in-company trainingen werken we vaak op locatie van de opdrachtgever.

Leestips
"TOOLBOX VOOR TRAININGSACTEURS" €33,- 
(informatief en werkvormen, dé gereedschapskist voor de trainingsacteur) 
"DYNAMISCH TRAINEN" €16,-
(compacte waaier met communicatiemodellen en oefeningen)

Afwezig
Bij afwezigheid is het niet mogelijk je les in te halen in een andere groep. Dit vanwege de zorgvuldige samenstelling, aantal deelnemers en veiligheid in de groep. We gaan zorgen voor de mogelijkheid van een online verbinding zodat je ook als je ziek of verkouden bent de training online kunt volgen.

Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9

Trainer
De lessen worden voornamelijk gegeven door Arianda Schepens trainingsacteur sinds 1998. Een specialist op dit vakgebied en nog steeds in de praktijk werkzaam als trainingsacteur.
Ze is gecertificeerd CRKBO docent.
Gastdocenten; trainers en trainingsacteurs zullen de lessen aanvullen. 

Vragen
Voor vragen kan je terecht bij Arianda Schepens per mail via het contactformulier of bellen  06 53 136 103