Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3

Professionele opleiding tot trainingsacteur
CRKBO gecertificeerd docent- woensdagen en donderdagen 4, 5, 18, 19 nov. 2, 3 dec.
  2020 (nog enkele plaatsen beschikbaar)

- winterschool: 21, 22, 23, 28, 29, 30
  december 2020

- dinsdagen en woensdagen 12, 13, 26, 27 jan. 5, 6 feb
  2021

- woensdagen en donderdagen 17, 18, 31 maart. 1, 14, 15
  april 2021

- Summerschool: 27, 28, 29 juli. 3, 4, 5 aug. 2021


Veilig werken 
Er is voldoende handgel aanwezig. Er is continue aanvoer van verse buitenlucht, oude lucht wordt afgevoerd. We hebben plexiglas schermen en je kunt online actief meedoen mocht je een keer verkouden zijn.

Afbeelding 4

Inhoud
Deze opleiding trainingsacteren is erop gericht om je het vak van trainingsacteur eigen te maken. De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Professionele trainingsacteurs worden o.a. ingezet bij assessments, kickoff bijeenkomsten, rollenspelen, simulaties en bij communicatie/gedragstrainingen. Je leert hoe je jezelf kunt voorbereiden op een manier zoals dat van een trainingsacteur in de praktijk wordt verwacht. Hoe je op een gemakkelijke manier je rol kan uitvragen om geloofwaardig spel neer te zetten. Als trainingsacteur moet je kunnen afstemmen, nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen.

Programma
Aan bod komen o.a. verschillende inlevings- & dramatechnieken, werkvormen, agressiehantering, warming up & energizers, verschillende vormen van feedback geven, jezelf presenteren aan publiek/deelnemers en kritische beroepssituaties. Je leert ethische dilemma’s uitspelen en omgaan met weerstand. De meest voorkomende trainingsmodellen komen aan bod en je leert hoe je deze kennis kunt vertalen naar je rol als trainingsacteur. Je leert in de huid te kruipen van zeer uiteenlopende personen. We zullen tijdens deze lessen vooral heel veel oefenen met cases uit de praktijk. De theorie kan je dan thuis nog eens nalezen. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO werk- en denkniveau. Bij diverse lessen worden naast de vaste trainer externe trainingsacteurs/trainers ingezet. Aan het eind van deze opleiding heb je een stevige basis om te gaan werken als trainingsacteur. Je beheerst de basismodellen die noodzakelijk zijn voor het werken in een rollenspel en je kunt op gepaste wijze feedback geven.

Het is géén cursus acteren. We besteden hier aandacht aan op een manier die past bij trainingsacteren. Hoe kan je inleven en snel 'transformeren' en de gewenste rol neerzetten; toegepast spel.

De summer en winterschool hebben hetzelfde programma als de opleidingen.

Na afloop ontvang je het erkend certificaat trainingsacteur, dat zeer gewaardeerd wordt. Daarnaast kan je na afloop van de opleiding lid worden van DeTrainingsacteurs.nl. Een platform waar trainingsacteurs en opdrachtgevers elkaar ontmoeten. Voor €95,- per jaar ex. btw krijg je plaatsing op de website www.detrainingsacteurs.nl waar enkel door Hebbes Academy geschoolde trainingsacteurs zich kunnen profileren. Als lid van www.detrainingsacteurs.nl kan je elk jaar gratis naar een opfris-dag.

Wij bieden diverse stage-adressen. Dit is geen verplichting.

Deze opleiding wordt ondersteund door de NVvT Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs

Afbeelding 5

Doelgroep
De opleiding staat open voor iedereen. Je bent bijv. trainer, coach, psycholoog, hr medewerker, werkt in de zorg of het onderwijs, acteur of een andere professional. Het is een pré als je affiniteit hebt met spel, improvisatie en een groot inlevingsvermogen. Je wilt trainingsacteur worden, trainingsacteren toepassen in je eigen praktijk als coach en/of trainer, of je bent trainer en wilt meer uit je trainingsacteurs halen. Daarnaast leer je algemene gesprekstechnieken die je in het dagelijks leven kunt toepassen.
Een plek in de opleiding tot trainingsacteur is een waardevolle kans. We willen graag dat je een juiste en weloverwogen keus maakt. Het is belangrijk dat deze opleiding bij je past en aansluit bij wat jij zoekt. Er komt in deze opleiding zeer veel aan bod en het tempo ligt hoog.

Bel gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek 06 53 136 103

Aanmelden
De opleidingen zitten soms snel vol. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst van betaling.
Om je in te schrijven ga je naar het contactformulier

Kosten
Kosten zijn €1745,- ex. BTW (€2111,45 incl. btw.)

Koffie, thee, lunch, trainingslocatie en het lesmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.
Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen van min. 6 tot max. 8 tot 10 deelnemers.
In overleg is in termijnen betalen mogelijk, hiervoor brengen wij 5% van de totale opleidingskosten in rekening.

Hebbes Academy is een particulier opleidingsinstituut. Hierdoor valt het niet onder de reguliere onderwijsinstellingen waarvoor studiefinanciering kan worden verkregen. De scholingsuitgaven zijn daarentegen wel aftrekbaar voor de belasting aangifte. Voor meer informatie; vraag de belastingdienst of je boekhouder.

Afbeelding 6

Duur
6 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur
Thuisstudie: ca. 8 uur

Locatie in Brabant
Hebbes Academy Gemonde (gemeente Sint-Michielsgestel)
Trainingslocatie is een authentieke boerderij 10 km vanaf Den Bosch in Gemonde 

Routebeschrijving hier

Bij in-company trainingen werken we vaak op locatie van de opdrachtgever.

Leestips
"TOOLBOX VOOR TRAININGSACTEURS" €33,- 
(informatief en werkvormen, dé gereedschapskist voor de trainingsacteur) 
"DYNAMISCH TRAINEN" €16,-
(compacte waaier met communicatiemodellen en oefeningen)
Beide kan je online bestellen, of tijdens de training bij de Hebbes Academy.

Afwezig
Bij afwezigheid is het niet mogelijk je les in te halen in een andere groep. Dit vanwege de zorgvuldige samenstelling, aantal deelnemers en veiligheid in de groep. We gaan zorgen voor de mogelijkheid van een online verbinding zodat je ook als je ziek of verkouden bent de training online kunt volgen.

Afbeelding 7
Afbeelding 8
Afbeelding 9

Trainer
De lessen worden voornamelijk gegeven door Arianda Schepens trainingsacteur sinds 1998. Een specialist op dit vakgebied en nog steeds in de praktijk werkzaam als trainingsacteur.
Ze is gecertificeerd CRKBO docent.
Gastdocenten; trainers en trainingsacteurs zullen de lessen aanvullen. 

Vragen
Voor vragen kan je terecht bij Arianda Schepens per mail via het contactformulier of bellen  06 53 136 103