Search

Arianda Schepens

arianda

Mijn ervaring geef ik graag door aan andere professionals door middel van mijn trainingen. Wat voor mij het allerbelangrijkste is, is verbinding. Alleen dan kan ik iemand optimaal ondersteunen in zijn ontwikkeling. Dit begint al in de opleiding, voel je je vrij om te leren? Ben je niet bang om fouten te maken? Sta je open voor feedback?
Dit begint bij de trainer, de deelnemer zet de volgende stap. Ik ben in staat om snel een veilige leeromgeving te bieden terwijl de feedback altijd eerlijk en oprecht blijft. Ik zal blijven aanmoedigen nog een stapje verder te gaan, om net dat extra uit jezelf te halen en ook jezelf op de sterke punten te blijven verbeteren.

Omdat het voor mij bij trainen niet ophoudt en ik graag ook opdrachtgevers kennis wil laten maken met mijn talentvolle leerlingen heb ik het platform www.detrainingsacteurs.nl opgezet. Een plek waar trainingsacteurs en opdrachtgevers elkaar ontmoeten. Trainingsacteurs op deze site volgen ook jaarlijks een bijscholing om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen.

Een ander aspect van mijn professioneel bestaan verdient ook aandacht.
Naast opleider ben ik onafhankelijk castingdirector. Een rol waarin verbinding tussen opdrachtgever en acteur, goed kunnen kijken naar mensen, oprechte en duidelijk feedback kunnen geven éven belangrijk is.
Vanuit deze achtergrond geef ik de lessen casting-training en camera-acteren. 

Kijk hier wat anderen over mij zeggen of kijk op mijn persoonlijke website arianda.nl

Ze wil in haar werk als opleider mensen hun talent laten ontdekken. 
Is verbonden aan de sprekersbureaus Speakers Academy,
Zij Spreekt en VIDM communicatienetwerk.

“Als opleider leer ik je je eigen ervaringen te vinden en in te zetten.”

“Als trainingsacteur spiegel ik, trigger je, geef je feedback en bereid je voor.”

“Als spreker prikkel en inspireer ik, zoek de randjes op en zet je aan het denken.”

“Als castingdirector vraag ik door, vertel je hoe ik ernaar kijk, denk mee en voorzie je van advies.”

De Hebbes Academy is in 2006 ontstaan. Arianda werkte in opdracht als castingdirector en zag dat veel (beginnende)acteurs nogal onwennig voor haar camera stonden. Zo jammer! In die 10 tot 15 minuten kunnen ze laten zien wat ze in huis hebben. Vaak veel te kort maar meer tijd is er echt niet. Voor dat men gewent was aan de castingdirector en de aanwijzingen was het alweer voorbij. Arianda vond dat het beter moest. Zo startte ze in 2006 met de eerste auditie-workshops. Het ging als een trein en ze vond het bijzonder leuk om te doen. Bijzonder omdat je echt een wezenlijk aandeel hebt in iemands carrière en leuk omdat ze er toen achter kwam dat trainingen geven echt haar ding is. Al snel volgde meer trainingen zoals de opleiding tot trainingsacteur.

Kiezen voor je eigen geluk, doen wat je echt wilt. Dat is waar oprichter van de Hebbes Academy, Arianda Schepens, voor staat. Ze doet nu de dingen waar ze haar hart en ziel in kan leggen. Daar wordt ze blij van. Dat geluk gunt ze iedereen. 

Direct contact 0653136103

Hoe het begon

Ze had altijd al veel ideeën en interesses. Dacht ooit dat ze advocaat of psycholoog wilde worden. Dat werd het niet. Toen ze 15 was, werd het duidelijk; ze zou kapper worden. Creatief, met mensen en ze kon ondernemer worden. Alles viel hier op z’n plaats. Vol enthousiasme ging ze aan de slag. Op haar 20ste opende ze haar eigen salon(netje). Al snel wilde ze meer en 3 jaar later was er een nieuwe, grotere zaak met schoonheidssalon en zonnestudio. Ook nu kwam weer dat gevoel: is dit het? Niet dus. Ze gooide het roer om, verkocht de boel en besloot een nieuwe droom te vervullen. Een theateropleiding volgen. Ongeveer tegelijkertijd ging ze aan de slag bij castingbureau Hebbes in Hilversum. Als een soort manusje van alles. Regelde de contracten met de acteurs en producenten, was figurantenbegeleider op de set, deed boekingen en was projectcoördinator. Ook begon ze castings te organiseren en werd zo castingdirector. Daarnaast stond ze als acteur op het podium met Herman van Veen en speelde rollen met o.a. Jandino Asporaat, André Hazes en Tim Douwsma. 

In diezelfde tijd ging ze met een collega mee op pad als trainingsacteur. Toen, jaren ’90, nog echt een pioniersvak. Een opleiding hiertoe bestond nog niet. Je had mazzel als je een trainer tegen kwam die het zag zitten om met je aan de slag te gaan en wegwijs maakte. Die mazzel had Arianda en ze omarmde het vak direct. Ze bleef ook actief als castingdirector. Bij dit castingbureau begon ze met het geven van trainingen. Nu zijn we twintig jaar verder en is de Hebbes Academy uitgegroeid tot specialist op het gebied van trainingsacteren.

In de trainingen die ze geeft spreken deelnemers vaak uit dat de training voor hen een startpunt is om eindelijk te gaan doen wat zij écht willen. Om uiteenlopende redenen maken ze die nieuwe start. De één wil eindelijk werk maken van de droom om trainingsacteur te worden. De ander wil beter leren presenteren. Ook ontslag of burn-out kunnen een impuls zijn om een nieuw pad in te slaan.


Arianda ging altijd haar eigen weg, ook als zij daarvoor de veilige haven moest verlaten. Soms tegen de stroom in, ook als ‘men’ haar voor gek verklaarde, omdat ze een goed lopend bedrijf inruilde voor een onzeker bestaan. Ze heeft geen spijt van haar keuzes, ook al besefte ze soms jaren later pas waarom ze die maakte. 

Déjà vu. Haar zoon zit in groep 3. Hij kan niet goed meekomen, maar zijn juf denkt dat hij best slim is. Hij krijgt een dyslexie test. Zij kreeg jaren eerder de boodschap: “Ga maar naar de Huishoudschool”. En toen viel een kwartje, ze heeft ook dyslexie. Natuurlijk werd ze geen advocaat of psycholoog. Dat zat er niet in na de Huishoudschool. Dat heeft haar er niet van weerhouden om te blijven dromen, en vooral ook te doen.

Nu zit ze heel erg op haar plek. Ze prijst zichzelf elke dag gelukkig dat ze kan werken vanuit intrinsieke motivatie, eigenheid en bezieling. Jaren later met HBO diploma op zak had ze pas het lef om haar verhaal te vertellen. Dat werd de theatershow TO BE WHAT YOU WANT TO BE, het bijbehorende boek met verhalen van mensen die hun hart volgen en een serie trainingen. Omdat geluk het enige is dat zich verdubbelt als je het deelt.

Om anderen te inspireren ook te kiezen voor geluk. Je niets aan te trekken van wat ‘men’ zegt en het roer om te gooien als jij dat wilt. In deze persoonlijke voorstelling vertelt ze openhartig over haar eigen vallen en opstaan. 

Meer over Arianda

Brabants Dagblad

Bedankt voor je bericht!
Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.
Mocht dat niet het geval zijn kan je er vanuit gaan dat er iets mis is gegaan.
Een telefoontje sms of app kan natuurlijk ook.

Groet, Hebbes Academy