Zoek

Mariëtte van Wissen

Als dagvoorzitter heb ik in zaaltjes met 10 deelnemers gestaan, en in zalen waar ik de achterste rijen niet kon zien. Soms word ik ingehuurd om gemoederen te bedaren, bijvoorbeeld op een bijeenkomst voor boze inwoners en hun gemeentevertegenwoordigers. Soms moet ik sprekers aankondigen en ze interviewen en interactie genereren tussen zaal en podium. Maar áltijd ben ik de regisseur van de bijeenkomst en ook de time keeper. Meestal ben ik de ambassadeur van alle betrokkenen; zij moeten krijgen wat hun beloofd is, bijvoorbeeld in de uitnodigingsmail of een aankondigingsartikel in de media.  

Als dagvoorzitter is het altijd mijn doel om een bijeenkomst naar een hoger plan te tillen. Dat alle betrokkenen vinden dat mijn bijdrage een meerwaarde heeft. Ik wil dat de sprekers, bezoekers en stakeholders met een voldaan gevoel naar huis gaan. En bij een kennissymposium wil ik dat de deelnemers achteraf helder kunnen verwoorden wat ze geleerd of opgestoken hebben en wat ze met die kennis kunnen en gaan doen. 
Eerlijk is eerlijk: mijn ruime journalistieke ervaring (vragen kunnen en durven stellen en geen autoriteitenvrees hebben), heeft me enorm geholpen in mijn eigen ontwikkeling tot dagvoorzitter. In 2010 dacht ik: inmiddels heb ik zoveel kennis en ervaring als dagvoorzitter, ik wil anderen gaan opleiden tot dagvoorzitter. Inmiddels heb ik honderden mensen opgeleid en ik krijg mooie ervaringen terug van oud-deelnemers over hoe zij hun dagvoorzitterschappen invullen.   

De tweedaagse training van Hebbes Academy gaat in op alles aspecten van het dagvoorzitterschap. Je krijgt de benodigde handvatten (en nog veel meer!) om je voor te bereiden op je rol als dagvoorzitter en om die rol op jouw eigen wijze in te vullen. Ik zeg: aanmelden! 

Bedankt voor je bericht!
Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.
Mocht dat niet het geval zijn kan je er vanuit gaan dat er iets mis is gegaan.
Een telefoontje sms of app kan natuurlijk ook.

Groet, Hebbes Academy