Zoek

Professionele jaaropleiding tot trainingsacteur.
CRKBO geregistreerde instelling, NRTO gecertificeerd.

De jaaropleiding start met de 6-daagse basisopleiding. Hierna volg je de specialisaties van de specialisatie carrousel. Na de 6-daagse wordt er een gesprek ingepland. Je krijgt persoonlijke feedback, we bespreken de voortgang en de vervolgstappen. Je sluit de jaaropleiding af met een examen. De jaaropleiding bestaat uit losse modules van totaal 20 lesdagen.

Bel gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek 0653136103 of neem contact op via het contactformulier. Je kunt direct inschrijven via het inschrijfformulier.

De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Professionele trainingsacteurs worden o.a. ingezet bij assessments, simulaties, agressiehantering en communicatie/gedragstrainingen bij steeds meer bedrijven en (overheids)instellingen.

Deze opleiding trainingsacteren is erop gericht om je het vak van trainingsacteur eigen te maken. Je leert hoe je jezelf kunt voorbereiden en hoe je je rol kan uitvragen om geloofwaardig spel neer te zetten.

Programma, trainingsacteren kan je leren. Aan bod komen o.a. verschillende inlevings- & dramatechnieken, diverse werkvormen, warming up, energizers en verschillende vormen van feedback geven. Jezelf presenteren aan publiek/deelnemers en kritische beroepssituaties. Ook de basis van trainingsacteren in agressietrainingen en assessments komen aan bod. Als je je hierin wilt specialiseren zijn er verdiepingstrainingen. Je leert ethische dilemma’s uitspelen en omgaan met weerstand. De meest voorkomende trainingsmodellen komen aan bod en je leert hoe je deze kennis kunt vertalen naar je rol als trainingsacteur. Je leert in de huid te kruipen van zeer uiteenlopende personen, je snel inleven in een rol en snel schakelen. Als trainingsacteur moet je kunnen afstemmen, nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen. We zullen tijdens deze lessen vooral heel veel oefenen met cases uit de praktijk. De theorie kan je dan thuis nog eens nalezen. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO werk- en denkniveau. Bij diverse lessen worden naast de vaste trainer externe trainingsacteurs/trainers ingezet. Aan het eind van deze opleiding heb je een stevige basis om te gaan werken als trainingsacteur. Je beheerst de basismodellen die noodzakelijk zijn voor het werken in een rollenspel en je kunt op gepaste wijze feedback geven. Externe trainers/trainingsacteurs vullen de opleiding aan.

De jaaropleiding geeft je een stevige basis om zelfstandig aan de slag te gaan als trainingsacteur. 
Alle belangrijke specialisaties zijn opgenomen in het jaarprogramma. Je wordt opgeleid tot allround professioneel trainingsacteur.
Na afloop doe je een examen waarbij je je diploma tot professioneel trainingsacteur kunt behalen.

Na de 6 daagse opleiding kan je lid worden van DeTrainingsacteurs.nl. Een platform waar trainingsacteurs en opdrachtgevers elkaar ontmoeten. Als lid van www.detrainingsacteurs.nl kan je elk jaar gratis naar een opfris-dag. DeTrainingsacteurs.nl heeft geen winstoogmerk. Het is er enkel ter bevordering van ‘onze’ trainingsacteurs. Kosten voor het eerste jaar zijn €195,- incl plaatsing op de website waar enkel door Hebbes Academy geschoolde trainingsacteurs zich kunnen profileren. Vervolgjaren kosten €95,- per jaar. Prijzen zijn ex. btw.

Wij bieden diverse stage-adressenen. Dit is niet verplicht. Hiermee kan je starten na de 6 daagse basisopleiding.

Doelgroep
De opleiding staat open voor iedereen. Je bent acteur, werkt bijv. in het onderwijs, in de zorg of bent coach, hr medewerker of een andere professional. Het is een belangrijk dat je affiniteit hebt met spel en improvisatie. Je wilt trainingsacteur worden of trainingsacteren toepassen in je eigen praktijk. Een plek in de opleiding tot trainingsacteur is een belangrijke kans. We willen graag dat je een juiste en weloverwogen keus maakt.

Trainingsacteren kan je leren. Het is van belang dat deze opleiding bij je past en aansluit bij wat jij zoekt. Er komt in deze opleiding veel aan bod.

Aanmelden
De opleidingen zitten soms snel vol. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst van betaling. Bel gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek 0653136103 of neem contact op via het contactformulier. Je kunt direct inschrijven via het inschrijfformulier.

Indien je direct vóór de start van de opleiding kiest voor de gehele jaaropleiding ontvang je een korting en betaal je slechts €5270,- i.p.v €5530,-ex. BTW. Vrijgesteld van btw voor particulieren. Doorlooptijd 1 tot ca. 2 jaar.
Je krijgt hiervoor 20 trainingsdagen die naast de vaste trainer worden aangevuld met externe trainers, experts en trainingsacteurs.
Indien je direct kiest voor de gehele jaaropleiding zijn het boek “TOOLBOX VOOR TRAININGSACTEURS”  en waaier “DYNAMISCH TRAINEN” inbegrepen.

Koffie, thee, lunch en trainingslocatie zijn bij de prijs inbegrepen.
Veel persoonlijke aandacht door de kleine groepen tot max. 12 deelnemers.

Indien je de 6 daagse basisopleiding al hebt gedaan en je verder wilt professionaliseren met de jaaropleiding kan dat ook.
Totale kosten zijn dan voor het restrende deel €3350,- Doorlooptijd 1 tot ca. 2 jaar.
Hiervoor krijg je na de 6-daagse opleiding :
12 specialisatiedagen
1 opfrisdag
1 dagdeel examen
1 dagdeel online trainingsacteren

Duur
Alle lesdagen, basistraining en specialisatiesdagen zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het examen en onlinemodule zijn een dagdeel. In totaal kom je op 20 lesdagen. 140 uur groepsstudie en ca. 20 uur thuisstudie.

Locatie in Brabant
Alle trainingen voor trainingsacteurs vinden plaats bij Dommeldaal.nl Gemonde (gemeente Sint-Michielsgestel) op 10 km vanaf Den Bosch. Mocht je afhankelijk zijn van het OV en geen mogelijkheid hebben om op onze locatie te komen, neem dan gerust contact met ons op. Wellicht kunnen wij (tegen kleine vergoeding) vervoer vanaf het station organiseren.

Leestips
“Trainingsacteren, een vak om van te leren” Leuk boekje over het vak, fijn om vooraf te lezen.

Trainer
De lessen worden voornamelijk gegeven door Arianda Schepens, gastdocenten, trainers, trainingsacteurs en experts  zullen aanvullen.

Vragen
Vragen kunnen per mail via het contactformulier of bellen  06 53 136 103

Je kunt direct inschrijven via het inschrijfformulier.

Bedankt voor je bericht!
Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.
Mocht dat niet het geval zijn kan je er vanuit gaan dat er iets mis is gegaan.
Een telefoontje sms of app kan natuurlijk ook.

Groet, Hebbes Academy